Hanteringsträning

Detta är en nystartad kurs som lär oss hur man kan träna hundar att samarbeta och känna egenkontroll vid hantering - även i situationer som kan vara stressande och skrämmande, tex hos hundfrisören eller veterinären. Idén till denna kurs uppkom när jag såg hur extremt dåligt många hundar mår när de lämnas in för klippning och trimning mm. Kan man inte göra det på ett bättre sätt? Självklart kan man det, det är bara hundägarens kunskap som sätter gränser! Tillsammans kan vi öka hundarnas välfärd!

Vi går igenom förebyggande träning och problemlösning för tex kloklippningsproceduren, att bli klippt både med saxar och maskiner, stå ut med kamning, borstning, bad och föning, att kunna vara lugn och stilla under hantering och andra, vanligen påfrestande situationer. Vi övar på träningsprocedurer där hunden får styra hela processen, diskuterar systematisk tillvänjning och funktionella belöningar och resonerar kring hur vi kan minimera de negativa effekterna de gånger obehag eller tvång är oundvikligt.

Kursen riktar sig i första hand till ambitiösa hundägare som är genuint intresserade av inlärningspsykologi men även instruktörer som vill kunna erbjuda sina kunder denna form av förebyggande eller åtgärdande träning. Kursen utgår från att du har erfarenhet av klickerträning/shejping. Om du inte har dessa baskunskaper så kan du gå klick & trick kursen först. 2-4 utvalda hundar som är bekväma i kurssituationen, dvs mycket folk och andra hundar på liten yta samt att de lugnt kan vänta, kommer få chansen att delta. Annars är det utan hund som gäller. Anmäl gärna intresse om du känner att din hund passar in.

Kursen hålls tillsammans med Veteriär Elin Lindell. Kursen är på 5 timmar x 2 med minst en vecka emellan för att ni ska hinna träna och kanske skicka in filmer om ni vill ha hjälp att komma vidare.

 

Pris 1 500 kr
  Datum Tid Info
2018-11-10 10:00 - 15:00 Nästa tillfälle 24/11 samma tid
       

Recensioner [ Skriv en recension ]
Ingen har recenserat denna kurs.
Sirius Hundcenter   |   Brommabågen 5, 168 76 BROMMA   |   Tel. 073-575 33 37   |   Godkänd för F-skatt